A-hike

De beginnershike voor scouts van 10 t/m 12 jaar. Je slaapt in een kampeerboerderij en je maakt dagtochten met een kleine dagrugzak.  

De A-hike is een hike voor jongens en meisjes die nog NOOIT eerder een hike gelopen hebben (bij Poolkamp of NHW). 

Je hebt weinig kennis en ervaring op hike gebied nodig om aan deze hike mee te doen. Je krijgt uitleg tijdens in de ochtend en hulp op de posten. Op zaterdagmiddag en zondag zul je via verschillende routetechnieken op posten kennis maken met allerlei zaken die je “op hike” zoal tegenkomt. Zoals: kaartlezen, stripkaart, kruispuntenroute, lopen op kompas, logboek bijhouden, EHBO op hike, etc. 

Je geeft je op als koppel (met zijn tweeën) of al troppel (met zijn drieën).  

Er wordt alleen voorbereiding gevraagd voor een logboek. Samen met je koppelgenoot of troppelgenoten maak je (in thema) een logboek. Vraag je leiding hoe je dat moet doen.  

Maximaal 18 deelnemers.  

Wees er wel snel bij, want vol is vol! 

Heb je vragen over de A-hike? Stuur je vraag dan naar de A-hikeleiding. 

Mocht je als ouder of verzorger meer informatie willen, dan kan je ook kijken op de pagina Informatie voor ouders en verzorgers. 

Thema: Hamburgerwoud

Beste A-hikers, 

Jullie gaan op een spannend avontuur in het magische Hamburgerwoud, waar de heerlijkste hamburgers worden gebakken door niemand minder dan de beroemde familie Big Mac. De geur van sissend vlees en versgebakken broodjes vult de lucht, en iedereen in de stad verlangt naar een hapje van hun heerlijke creaties. 

Op een dag, terwijl de Big Macs druk in de keuken bezig waren met hun geheime recept, gebeurde het ondenkbare: het recept werd gestolen! De familie was in rep en roer, en ze wisten dat ze hulp nodig hadden om de dieven op te sporen. 

Ze schakelden het beroemde detectivebureau “Speurder Smaakpapillen” in, dat bekend stond om het oplossen van mysterieuze voedsel diefstallen. De detectives arriveerden met hun vergrootglas en notitieblokken. Maar ook de detectives voelden dat ze meer hulp nodig hadden… 

Samen met de A-hikers, die ook bekendstaan om hun avontuurlijke geest, beginnen ze aan een speurtocht door het Hamburgerwoud. Ze volgen de kruimels, onderzoeken de geheime saus vlekken en luisteren naar het gefluister van de wind. Kunnen de A-hikers de dieven opsporen? 

A-hike 2023