B-hike

De ‘van alles wat’ hike, 12 t/m 14 jaar.

Maximaal 20 koppels, opgeven kan alleen per koppel.

Dit is een hike voor jongens en meisjes die al een keer aan een hike hebben deelgenomen. Deze hike wordt in een thema gehouden. Er zijn twee vaste dagtochten met allerlei leuke posten onderweg. Kennis van kaart- en kompastechnieken is noodzakelijk.

Voor meer informatie over de B-hike kun je een e-mail naar de B-hikeleiding sturen.

Thema: Help de hawaïanen!

Oooh oh, Hawaï heeft last van een winterstorm! Dit zijn ze niet gewend, de winterstorm Poolkamp is gearriveerd, maar hoe moeten ze hier mee om gaan?

De surfers bevriezen, de ananassen moeten sjaals dragen, en hun kokosnoten zijn bevroren. Ze zijn helemaal in de war.

Ze hebben nog nooit eerder sneeuw gezien en hebben jullie hulp hard nodig! Kunnen jullie ze helpen de winter door te komen?

Door tips op te schrijven in jullie logboek en routes uit te stippelen door de sneeuw, kunnen jullie de Hawaïanen helpen!

Schrijf je nu in, en help ze!

Groetjes & aloha

André en Janine

bhike@poolkamp.nl

Informatie voor ouders

De B-hike is een echte beginners hike waarin je voor het eerst loopt met je hike rugzak en je eigen warme avond eten maakt. De hike houdt rekening met de leeftijd en geringe ervaring van de hikers. Zo let de subkampleiding op dat de kinderen voldoende eten en drinken, de tent goed opzetten, warm gekleed zijn, de tas goed inpakken en hun warme eten op zaterdagavond goed bereid is.

De hikeleiding zet de route zo op dat alle hikers voor het invallen van de avond op het subkampterrein zijn. De route bestaat uit eenvoudige route technieken. De route bevat meerdere posten zodat we snel opmerken als kinderen verdwalen. De totale afstand in het weekend is rond de 25 km.

Het lopen met je eigen rugzak is een hele ervaring maar soms ook zwaar. Het maximale gewicht van je rugzak bij de B-hike is daarom ook 10 kg. Als de tas zwaarder is dan 10 kg zullen we bij aanvang van de hike niet essentiële spullen uit de tas halen. Deze spullen zoals bijvoorbeeld een tent worden dan per auto naar het kampeerterrein brengen.