B-hike

De beginners hike voor scouts van 12 t/m 14 jaar, waar je voor het eerst met een hike rugzak loopt. Deze rugzak is maximaal 10 kg. 

Je zult op zaterdag en zondag een mooie hike lopen, waarbij je verschillende leuke posten tegenkomt die te maken hebben met het thema (zoals trappersbanen en thema spellen). Je hiked de route met een tas die maximaal 10 kg weegt. Alle andere essentiële bagage wordt door de hikeleiding naar het subkamp gebracht. 

De route bestaat uit verschillende leuke technieken afgestemd op (beginnende) scouts. Mocht je er niet uitkomen met je groepje dan kan je altijd de posthouders om hulp vragen. 

Na het hiken kom je op je subkamp waar je je kunt opwarmen in de verwarmde tent. Op zaterdagavond kook je zelf je eigen maaltijd op je meegebrachte brandertje 

Je geeft je op als koppel (met zijn tweeën) of al troppel (met zijn drieën).  

Maximaal 20 koppels/troppels.  

Wees er wel snel bij, want vol is vol! 

Heb je vragen over de B-hike? Stuur je vraag dan naar de B-hikeleiding 

Mocht je als ouder of verzorger meer informatie willen, dan kan je ook kijken op de pagina Informatie voor ouders en verzorgers. 

Thema: De boerderij!

Help de Boeren! 

De laatste twee boeren in Drouwenerveen zijn oud en versleten. Ze willen graag met pensioen, maar er is geen opvolging, hoe moeten ze hiermee om gaan? 

Mais worden niet meer verbouwd, aardappels niet meer gepoot en het gras niet meer gemaaid! Er is snel opvolging nodig zodat iedereen weer heerlijke melk van de boer kan drinken, verse friet kan eten en lekkere popcorn van de heerlijke mais kan maken. Jullie hulp is hiervoor hard nodig! 

Ben jij de nieuwe boer solliciteer dan direct voor de B-Hike. 

We zoeken boeren met de volgende vaardigheden: goed kunnen slootje springen, goed over hooibalen kunnen klimmen en goed kunnen melken. 

Groetjes, 
André en Arnoud