B-hike

De beginners hike waar je voor het eerst met een hike rugzak loopt, 12 t/m 14 jaar.

Je zult 2 dagen hiken (totaal ~25 km) waarbij je verschillende leuke posten tegenkomt die te maken hebben met het thema (zoals trappersbanen en thema spellen). Je hiked de route met een tas die maximaal 10 kg weegt. Alle andere essentiële bagage wordt door de hikeleiding naar het subkamp gebracht.

De route bestaat uit verschillende leuke technieken afgestemd op (beginnende) scouts. Mocht je er niet uitkomen met je groepje dan kan je altijd de posthouders om hulp vragen.

Na het hiken kom je op je subkamp waar je je kunt opwarmen in de verwarmde tent. Op zaterdagavond kook je zelf je eigen maaltijd op je meegebrachte brandertje

Voor meer informatie lees onderstaande stukjes: thema en informatie voor ouders.

Thema: Help de hawaïanen!

Oooh oh, Hawaï heeft last van een winterstorm! Dit zijn ze niet gewend, de winterstorm Poolkamp is gearriveerd, maar hoe moeten ze hier mee om gaan?

De surfers bevriezen, de ananassen moeten sjaals dragen, en hun kokosnoten zijn bevroren. Ze zijn helemaal in de war.

Ze hebben nog nooit eerder sneeuw gezien en hebben jullie hulp hard nodig! Kunnen jullie ze helpen de winter door te komen?

Door tips op te schrijven in jullie logboek en routes uit te stippelen door de sneeuw, kunnen jullie de Hawaïanen helpen!

Schrijf je nu in, en help ze!

Groetjes & aloha

André en Janine

bhike@poolkamp.nl

Informatie voor ouders

De B-hike is een echte beginners hike waarin je voor het eerst loopt met je hike rugzak en je eigen warme avond eten maakt. De hike houdt rekening met de leeftijd en geringe ervaring van de hikers. Zo let de subkampleiding op dat de kinderen voldoende eten en drinken, de tent goed opzetten, warm gekleed zijn, de tas goed inpakken en hun warme eten op zaterdagavond goed bereid is.

De hikeleiding zet de route zo op dat alle hikers voor het invallen van de avond op het subkampterrein zijn. De route bestaat uit eenvoudige route technieken en bevat meerdere posten zodat we snel opmerken als kinderen verdwalen. De totale afstand in het weekend is rond de 25 km.

Het lopen met je eigen rugzak is een hele ervaring maar soms ook zwaar. Het maximale gewicht van de rugzak bij de B-hike is daarom ook 10 kg. Als de tas zwaarder is dan 10 kg zullen we bij aanvang van de hike niet essentiële spullen uit de tas halen. Extra gewicht van essentiele spullen zoals bijvoorbeeld een tent worden dan per auto naar het kampeerterrein brengen.