X-hike

De beginnershike voor scouts van 11 t/m 13 jaar. Je loopt een mooie uitdagende hike en je overnacht in een tent. Tijdens de hike loop je echter alleen met een dagrugzak. 

De X-hike is voor de beginnende hikers. Als je al een keer eerder een hike met overnachting hebt gelopen is de X-hike de volgende stap. Beide nachten slaap je in je eigen tent. Je hoeft niet met deze tent en een grote rugzak te lopen. Overdag loop je met een kleine dagrugzak. Je andere bagage wordt door de hikeleiding naar het subkamp gebracht 

Bij de X-hike is het thema erg belangrijk, hier hoort dus ook een goed logboek en thema kleding bij. Met de basis route technieken kun je deze hike goed lopen. Natuurlijke helpen de hikeleiding en de posthouders je graag als een route niet helemaal duidelijk is.  

De eerste avond loop je een korte route naar het subkamp. Hier kun je je opwarmen bij het vuur of in een verwarmde tent. De andere twee dagen loop je een route met leuke thema posten. Op zaterdagavond kook je een zelf je eigen maaltijd op een brandertje. 

Een weekend vol avontuur, uitdagingen en plezier! 

Je geeft je op als koppel (met zijn tweeën) of al troppel (met zijn drieën).  

Maximaal 20 koppels/troppels.  

Wees er wel snel bij, want vol is vol! 

Heb je vragen over de X-hike? Stuur je vraag dan naar de X-hikeleiding 

Mocht je als ouder of verzorger meer informatie willen, dan kan je ook kijken op de pagina Informatie voor ouders en verzorgers. 

Thema: Op zoek naar klusser

x-hike-2023