C-hike

De ‘van alles wat 2′ hike, 13 t/m 15 jaar.

Maximaal 20 teams, opgeven kan per koppel of troppel.

Dit is de hike voor jongens en meisjes die al een keer aan een hike hebben deelgenomen. De C-hike wordt in thema gehouden. Er zijn twee vaste dagtochten met allerlei leuke posten onderweg. Slapen doe je in een zelf mee gebrachte tent en je maakt zelf een warme maaltijd. Kennis van kaart- en kompastechnieken is noodzakelijk.

Voor meer informatie over de C-hike kun je een e-mail naar C-hikeleiding Gerjan, Elzo en Bob sturen.

Thema: De Duurzame overleefhike

Het begint steeds meer een survival te worden om in Nederland te leven. Doordat er al jaren slecht wordt omgegaan met de natuur begint het zeewater te stijgen en krijgen wij natte voeten. Het is nu onvermijdelijk, maar we kunnen er wel mee leren omgaan.thema C hike 2019

Bij de C-hike gaat het dit jaar om twee dingen, namelijk beter om te gaan met de natuur en ons voorbereiden op een leven waarbij Appelscha aan zee ligt door de stijging van de zeespiegel. Het laatste zal ook betekenen dat orkanen over Appelscha zullen komen en met een beetje pech ook gevaarlijke dieren.

Tijdens het weekend zullen we dan ook goed opletten hoe jullie omgaan met de natuur. Kan je overleven in het nieuwe klimaat en doe je dat dan ook nog op een manier dat goed is voor de natuur?Dit zal misschien niet voor iedereen mogelijk zijn.

Wij, van de Poolkamp Duurzaamheidsclub, zijn daarom op zoek naar overlevers tussen de 13 en 15 jaar oud zijn. Overlevers zijn echter altijd met 2 of 3 personen om elkaar te ondersteunen en daarmee gevaarlijke situaties te voorkomen of op te lossen. Er is ook nog wat ‘oude’ kennis vereist op gebied van kaarttechnieken en kompas.

De overlevers schuwen het niet twee maal te overnachten in eigen tent tijdens het weekend. Ook zal er eigen voedsel bereid moeten worden op de zaterdagavond, maar dat moet geen enkel probleem zijn voor een echte overlever.

Wij kijken uit naar jullie aanmeldingen!

Voor meer informatie kan je terecht bij de ereleden van de Duurzaamheidsclub:

Gerjan Arends                           chike@poolkamp.nl
Elzo de Groot
Bob Tjaarda