Veelgestelde vragen

Algemeen

Hoe laat is de opening van het Poolkamp?

De opening zal rond 19:00 uur plaatsvinden. Het aanmelden is van 18:00 tot 19:00 uur.

Wanneer is de sluiting van het Poolkamp?

De sluiting zal beginnen rond 16:00 uur op de zondag van het Poolkamp.

Kan ik mij alléén opgeven voor het Poolkamp?

Nee, het is niet mogelijk om je alleen op te geven voor het Poolkamp. Voor zowel deelnemers als posthouders zijn er minimaal twee personen nodig om je te kunnen inschrijven. Mocht je iemand zoeken om je mee in te schrijven, dan adviseren wij je om dit kenbaar te maken binnen je scoutinggroep. Voor deelnemers kan je leiding mogelijk wat betekenen.

Moet mijn leiding ook op Poolkamp als ik mij wil inschrijven als deelnemer?

Nee, dat is niet nodig. Op het Poolkamp verzorgen scouts van meerdere scoutinggroepen in Noord-Nederland de organisatie. De leiding bij een hike wordt verzorgd door de hikeleiding en subkampleiding. Daarnaast kom je tijdens het lopen van de hike regelmatig posthouders tegen. Al deze functies worden vervuld door scouts van scoutinggroepen in Noord-Nederland.

Hikes

Ik ben te jong of te oud voor de hike. Kan ik toch met de hike mee doen?

Je leeftijd hoeft geen belemmering te zijn voor je deelname aan de hike. De hike is echter gericht op bepaalde leeftijden en ervaring. Om te bepalen of je, ondanks je leeftijd, mee kan doen aan de hike, kan je contact opnemen met de hikeleiding van de betreffende hike via:
A-hike: ahike@poolkamp.nl
X-hike: xhike@poolkamp.nl
B-hike: bhike@poolkamp.nl
C-hike: chike@poolkamp.nl
DE-hike: dehike@poolkamp.nl

Is er een bagagelijst voor de hike?

Op de pagina Bagage is voor de verschillende hikes de bagagelijst voor de belangrijkste zaken te vinden. Ten minste twee weken voor het Poolkamp ontvangen je ook een informatie brief van de hikeleiding. Het is mogelijk dat daar nog aanvullende zaken op staan, zoals themakleding.

Wat gebeurt er als mijn rugzak zwaarder is dan de maximum gewichten op bij Bagage?

Je bagage wordt regelmatig bij één van de eerste posten gecontroleerd op gewicht. Mocht je tas zwaarder zijn dan de maximum gewichten én de posthouders oordelen dat het niet goed is dat je met dit gewicht loopt, dan kunnen zij zaken bij de post innemen. Uiteraard krijg je dit later weer terug.

Waar overnacht ik als deelnemer?

Dat hangt af van de hike waar je aan deelneemt. Voor de A-hike overnacht je beide nachten in de kampeerboerderij. Bij de andere hikes overnacht je beide nachten in je zelf meegebrachte tent. De eerste nacht bij de B-hike is bij de kampeerboerderij. De tweede nacht is op een andere locatie. Voor de X-, C- en DE-hike geldt voor beide nachten dat op een andere locatie dan de kampeerboerderij overnacht wordt.

Hoeveel kilometer is de hike?

Hier zijn geen vaste afstanden voor. Er wordt uiteraard rekening gehouden met de leeftijd en ervaring van de deelnemers bij het bepalen van de route.

Moet ik ook eten meenemen als deelnemer?

Dit is afhankelijk van de hike waar je aan deelneemt. Bij de A-hike worden alle maaltijden verzorgd. Bij de andere hikes (X, B, C en DE) is het de bedoeling dat je je eigen warme maaltijd voor de zaterdagavond meeneemt en klaar maakt. Dat betekent dat je ook spullen moet meenemen om dit te bereiden, bijvoorbeeld een pan en brander. Het ontbijt en de lunch wordt verzorgd en kun je in de ochtend op het subkampterrein klaarmaken. Lekkers voor tijdens de hike dien je zelf mee te nemen.

Posthouders

Kan ik als posthouder in de kampeerboerderij slapen?

Dit hangt van de locatie van het Poolkamp af. Op de pagina Posthouders is terug te lezen wat de mogelijkheden voor dit jaar zijn. 

Vraag niet gevonden?

Staat jouw vraag er niet bij?

Mocht je vraag er niet bij staan, dan kan je contact opnemen met cteam@poolkamp.nl.